-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12075 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر از يك عالم، پرسشي بكنيم و ايشان جواب بدهند، بعد همان پرسش را از جاي ديگر مانند مركز شما سؤال كنيم و بفهميم كه ايشان پرسش ما را درست جواب نداده است، آيا نماز خواندن پشت سر ايشان اشكال دارد؟

انسان عاقل در هر كار و حرفهاي به كساني كه در آن كار و حرفه، داراي تخصص هستند مراجعه ميكنند، مثلاً كسي كه جسمش بيمار ميشود، راه منطقي و عقلاني اين است كه به پزشك مراجعه كند و ... در امور ديني و مسائل معارف اسلامي، نيز به متخصصان اسلام شناس و كساني كه در مسائل ديني و امور اسلامي كارشناس هستند بايد مراجعه كرد و روحانيان و علماي دين در اين باره صاحب نظر و كارشناس هستند; از اينرو آنان را با القابي مانند: ثقة الاسلام (كسي كه در مسائل اسلامي مورد اطمينان است) و حجة الاسلام (مدرك حجت معتبر مسائل اسلامي) و ... خطاب كنند.

اگر روحانيان در بيان احكام و معارف ديني، مرتكب اشتباهي شوند، اگر از روي سهو و قصور باشد، در پيشگاه الهي معذورند. ولي اگر خداي ناكرده از روي عمد، معارف الهي را به گونهاي ديگر در اختيار مردم قرار دهند، اين كار يكي از بزرگترين گناهان است و پشت سر چنين افرادي نميشود نماز خواند، زيرا يكي از شرايط امام جماعت، عادل بودن; يعني دوري جستن از گناهان كبيره و اصرار نداشتن بر گناهان صغيره است.(ر.ك: توضيح المسائل مراجع، بني هاشمي، ج 1، ص 819، دفتر انتشارات اسلامي.)

اما بايد توجه داشته باشيدكه تشخيص اين گونه موارد بسيار مشكل است; زيرا چه بسا مسألهاي دو يا چند جواب داشته باشد، اين مركز، يك جواب بدهد و عالمي جواب ديگري بگويد; يا نحوه سؤال كردنها متفاوت باشد، در نتيجه، جوابهاي متفاوت داده شود و...; بنابراين نميشود با صرف پرسش مسألهاي، و شنيدن جواب متفاوت، عالمي را به بي عدالتي متهم كرد، و يا آبروي دانشمند مسلماني را در معرض خطر قرار داد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.